MTS Olej rycynowy 100ml | SKLEP INTERNETOWY
  • baner-wiosna.jpgbaner-wiosna.jpg
wyszukaj
zaawansowane

Informacje




Przeciągnij produkt do koszyka
Produkt został dodany do koszyka

Koszyk jest pusty, przeciągaj produkty

MTS Olej rycynowy 100ml

Kod produktu: AN-13
Producent: Inne
Kategoria: Olejki kosmetyczne
Cena: 7.90 PLN
Dostawa od: 12.00 PLN
...
  • Ilość:



Dodaj do koszyka
dodaj do schowkadodaj do porównywarki



MTS Olej rycynowy 100ml


Olej rycynowy - produkt roślinny posiadający szerokie spectrum zastosowania. Stosowany jako odżywka wzmacniająca włosy, rzęsy i brwi.


Olej rycynowy
  jest pozyskiwany z nasion rośliny o nazwie rącznik pospolity występującej w Indiach i Afryce. Jest bardzo popularny i stosowany na szeroką skalę w przemyśle kosmetycznym jako składnik kremów, mydeł, masek, pomadek czy błyszczyków.


Olejek 
ze względu na swoje właściwości łagodzące, regenerujące i ochronne, nadaje się do skóry wrażliwej. Stosowany jako płyn oczyszczający i do demakijażu, skutecznie zmywa makijaż i czyści skórę, nie zaburzając przy tym gospodarki lipidowej i wydzielania sebum. Mogą go bezpiecznie stosować osoby z cerą mieszaną i trądzikową. 

 

Olej rycynowy doskonale sprawdza się nie tylko w pielęgnacji skóry, ale również włosów, brwi, rzęs oraz paznokci. Włosom dodaje blasku i intensywnego koloru, przyspiesza ich wzrost, wzmacnia je, ułatwiając ich rozczesywanie. Rzęsy i brwi nie wypadają, stają się bardziej gęste, elastyczne i błyszczące. Paznokcie nie rozdwajają się i nie łamią.

 

Stosowanie:

Ciało i twarz: wcieraj bezpośrednio w skórę.

Włosy: wcieraj we włosy i skórę głowy, następnie umyj włosy szamponem.

 

Pojemność: 100ml


Kraj pochodzenia: Indie



 

loading