• baner-wiosna.jpgbaner-wiosna.jpg
wyszukaj
zaawansowane

Informacje




Przeciągnij produkt do koszyka
Produkt został dodany do koszyka

Koszyk jest pusty, przeciągaj produkty

Olejek Jaśminowy 10ml

Kod produktu: AN-29
Producent: Inne
Kategoria: Olejki kosmetyczne
Cena: 9.10 PLN
Dostawa od: 12.00 PLN
...
  • Ilość:



Dodaj do koszyka
dodaj do schowkadodaj do porównywarki



Olejek Jaśminowy 10ml


Olejek jaśminowy na bazie oleju polecamy jako perfumy lub dodatek do perfum. Jego intensywny zapach będzie utrzymywał się na skórze nawet kilka godzin - będzie wyczuwalny nawet wtedy, kiedy zapach perfum już wywietrzeje lub zostanie stłumiony przez zapach potu. Olejek jest w pełni naturalny dlatego nie zatyka porów i miesza się z potem tworząc przyjemny zapach - enzymy zawarte w olejku działają jak afrodyzjak, znane były już w czasach starożytnych. Ponieważ były wtedy bardzo drogie używały go tylko damy na królewskich dworach. Olejek jaśminowy opiewany był też w wielu starożytnych wierszach i opowiadaniach jako ten który może zniewolić mężczyznę. Jego działanie jest znane i cenione. Do dzisiejszego dnia stosowany jest w Indiach i na Bliskim Wschodzie jako niezrównany afrodyzjak. Dodatkowo działa antydepresyjnie, kojąco i uspokajająco. Zalecany jest przy psychicznym i fizycznym wyczerpaniu, apatii, nerwice, stanach łękowych. Stosuje się w leczeniu stanów zapalnych skóry (dermatity, egzemy). W kosmetologii wykorzystywany do pielęgnacji suchej, wrażliwej skóry. Wspomaga naturalną odnowę komórek skóry i pobudza tworzenie się nowych komórek, poprawia elastyczność i sprężystość. Przywraca blask zmęczonej skórze. Skóra staje się gładsza, jędrniejsza, bardziej promienna, ma młodszy wygląd. Dodatkowo Ma właściwości silnego afrodyzjaku, działającego w równym stopniu na kobiety, co na mężczyzn. Wykorzystywany jest często w masażu erotycznym, ponieważ wpływa przyjemnie na oboje partnerów. Jest skutecznym lekiem na utratę popędu i impotencje, zwłaszcza wtedy, kiedy taki stan spowodowany jest przemęczeniem i stresem. Zaleca się go młodym matkom jako środek poprawiający nastrój w stanach wyczerpania i depresji popołogowej. Subtelny zapach Jaśminu przyczynił się do tego, że został rozsławiony jako silny afrodyzjak. Pochodzi z Indii i Afryki Płn. Gdzie uprawia się go do dziś. Podobno Wielki Książę Toskanii sprowadził krzewy jaśminu z Indii i pilnował aby nie wpadły w żadne inne ręce. Jednakże jego ogrodnik, podarował bukiet z tych kwiatów swojej ukochanej, której udało się rozmnożyć sadzonki i zaczęła je sprzedawać. Cena takiego olejku jest bardzo wysoka, dlatego, że kwiaty dostarczają niewielkiej ilości olejku. Jest bardzo ceniony na Dalekim Wschodzie. W Chinach wykorzystuje się go do leczenia zapalenia wątroby oraz biegunek. Zalecany jest też tam jako środek oczyszczający krew. W Indiach pannę młodą naciera się przed ślubem olejkiem jaśminowym, gdyż doskonale wygładza skórę i działa pobudzająco, naciera się okolice lędźwiowe i okolice podbrzusza co łagodzi znacznie bóle miesiączkowe.  Ponadto wykorzystuje się go w leczeniu ospałości gdyż podnosi nastrój i ma działanie przeciwdepresyjne. Olejek jaśminowy stosuje się również w pielęgnacji włosów. Ma egzotyczny, zmysłowy zapach, który długo utrzymuje się na włosach i skórze głowy. Olej Jaśminowy sprawia, że włosy stają się miękkie, błyszczące, pięknie pachnące, rewelacyjnie nadaje się do włosów suchych, zniszczonych ondulacją i farbowaniem, przesuszonych prostownicami, lokówkami, suszarkami. Po zastosowaniu włosy są bardzo miękkie w dotyku, świetnie się układają, zdrowo wyglądają. Znika problem z rozczesywaniem, sterczącymi suchymi włosami, czy nawet swędzącą skórą głowy. Niewielką ilość olejku nanieść na palce, delikatnie wmasować w skórę głowy i włosy. Pozostawić na 20 minut i umyć je dokładnie szamponem (w razie potrzeby 2-3 razy) lub mydłem Aleppo.


Pojemność: 10ml


Tylko do użytku zewnętrznego



 

loading