• baner-wiosna.jpgbaner-wiosna.jpg
wyszukaj
zaawansowane

Informacje




Przeciągnij produkt do koszyka
Produkt został dodany do koszyka

Koszyk jest pusty, przeciągaj produkty

Olejek Uelastyczniający Busajna 100ml

Kod produktu: AN-21
Kategoria: Olejki kosmetyczne / Cera mieszana, Cera sucha, Cera normalna, Cera wrażliwa, Cera naczynkowa, Cera z przebarwieniami, Cera dojrzała
Cena: 40.50 PLN
Dostawa od: 12.00 PLN
...
  • Ilość:



Dodaj do koszyka
dodaj do schowkadodaj do porównywarki



Olejek Uelastyczniający Busajna 100ml


Stosuje się jak krem – odrobinę nakłada na twarz lub ciało rozsmarowuje, wklepuje (polecam do rąk i wysuszonych pięt). Działa bardzo intensywnie, nie zapycha porów, w widoczny sposób pomaga od pierwszej aplikacji na skórę.

 

Co to jest ?

Jest to specjalnie stworzony olejek z mieszanin olejów, maceratów i wyciągów roślinnych, które zostały tak dobrane by pomagały, skórę leczyły, nie zapychały porów, by skóra mogła swobodnie oddychać i mieć odpowiednie nawilżenie, odżywienie w mikroelementy, witaminy, kwasy tłuszczowe. By odbudowa komórkowa przebiegała szybko a skóra nie tylko była odżywiona, ale i wzmocniona (by była elastyczna, ściągnięta ale nie napięta). Jest to doskonały produkt, którego nie jesteśmy wstanie wykonać sami – są to bowiem setki lat arabskiego doświadczenia w leczeniu i hamowaniu starzenia się skóry. Są to odpowiednio dobrane w proporcjach składniki by nie było ich ani za dużo ani za mało.


Jakie składniki zawiera w sobie olejek do suchej i trądzikowej skóry ?

Zawiera skwalen, wyższe alkohole, kwasy tłuszczowe (palmitynian cetylu), fitosterole, witaminy E, A, B1, B2, B6, D i F, składniki mineralne oraz polifenole. Ponadto jest cennym źródłem kwasów omega 3, 6 i 9. Substancje te są efektywnymi wymiataczami wolnych rodników. Chronią przed promieniowaniem UV. Wzmacniają tkankę łączną skóry i ściany naczyń krwionośnych (olejek będzie pomocny dla osób z cerą naczynkową) zapobiega powstawaniu rozstępów. Dodatkowymi atutami olejku (biorące się z wyciągu oleistego ze skórek grejfruta) są właściwości przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i przeciwbólowe. Olejek ze skórek grejpfruta działa oczyszczająco i tonizująco, normalizuje produkcję sebum oraz proces rogowacenia, a także łagodzi stany zapalne, wykazuje działanie antyoksydacyjne i odtruwające. Kosmetyki wzbogacone olejkiem z grejpfruta zwężają rozszerzone pory, wygładzają skórę, odświeżają i zmniejszają stany zapalne (w tym trądzik). Olejek zalecany jest przy opryszczce i odchudzaniu.

 

Właściwości kosmetyczne : Olejek posiada wysoką zgodnością biologiczną ze skórą. Dzięki wysokiemu powinowactwu do ludzkiej skóry, łatwo jest wchłaniany. Poza tym odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę. Reguluje wilgotność skóry, regeneruje ją, łagodzi swędzenie. Polecany do skóry dojrzałej, suchej, zniszczonej opalaniem. Działa regenerująco i odmładzająco, poprawia elastyczność skóry, ujędrnia. Polecany jest skórze bardzo suchej, popękanej, wrażliwej i łuszczącej się. Może być używany do pielęgnacji skóry wrażliwej, pomaga w leczeniu zapaleń skóry, np. łuszczycy, trądziku. Ze względu na swój unikalny skład jest bardzo szybko absorbowany przez skórę, nie pozostawiając tłustego odczucia. Skóra po jego zastosowaniu jest cudownie miękka i gładka. Chroni przed transepidermalną ucieczką wody (TEWL).  Bardzo silnie nawilża, dobrze przylega do skóry, tworzy na skórze film ochronny. Działa jak środek przeciwzapalny (to ważne w przypadku osób cierpiących na przewlekły trądzik). Olej nie zapycha, lekko rozjaśnia cerę, poprawia jej elastyczność i jędrność. Ze względu na swoje właściwości i składniki zaleca się stosowanie olejku przez osoby odchudzające się – pozostała rozciągnięta skóra po codziennym nawilżaniu (masowaniu) olejkiem odbudowującym ściąga się. Ktoś kto od razu zastosuje olejek przy odchudzania nie będzie miał takich problemów z rozciągnięta skóra i nie zauważy zbytnio działania olejku - proces ten będzie przebiegał codziennie w sposób naturalny. Ale osoba, która już jest po odchudzaniu i cierpli na rozciągnięta skórę po zastosowaniu olejku zobaczy olbrzymie efekty. Skóra zacznie się ściągać i po ok 2-3 miesiącach ponownie będzie napięta.

 

Zastosowanie : Saudyjki stosują olejek po urodzeniu dziecka by skóra szybko wróciła do ładnego wyglądu, bezpośrednio na skórę zamiast kremu aby skóra szczególnie na twarzy nie była wysuszona i długo zachowała piękny wygląd. W krajach arabskich gdzie kobieta nie ma mocnej pozycji, a powiedzenie przez mężczyznę 3 x słowa "odrzucam cię" powoduje rozwód i jednocześnie opuszczenie przez nią domu - wygląd kobiety ma diametralne znaczenie. Saudyjki nie stosują takiej ilości kosmetyków jak stosują kobiety w Europie wybierając tylko te, które mają za zadanie konkretnie wpłynąć na skórę twarzy, ciała i włosy. Są to kremy o dużej ilości olejów oraz odpowiednio skomponowane oleje, jak i kosmetyki ze złotem (czystym). Olejek Busajna w szybki sposób poprawia wygląd skóry i odbudowuje komórki.

 

Czym różni się od kremu, czy jest od niego lepszy,

co lepiej stosować - krem czy olejek Busajna a może arganowy ? 

Każdy z wyżej wymienionych produktów kosmetycznych jest dobry przy czym należy pamiętać do czego konkretnie ma służyć. Krem np. przeciwzmarszczkowy będzie odpowiednio ściągał i napinał skórę przenosząc w jej głąb pierwiastki odbudowująco - wypełniające aby zmarszczki wypłycały się. Krem odbudowujący dostarczy skórze mega ilość składników odżywczych - mikroelementy, witaminy i enzymy. Olej arganowy posiadający najwięcej witaminy E znanej jako "witamina młodości" szybko i "dożywotnio" wpłynie na zachowanie skóry w doskonałym stanie - zmarszczki będą mniejsze mimo upływu wieku, skóra będzie posiadać piękny koloryt i będzie nawilżona. Olejek Busajna stosuje się wtedy kiedy skóra zaczyna mieć problemy - jest zmęczona, ma cerę naczynkową, po odchudzaniu lub porodzie jest rozciągnięta, cierpi na róznego rodzaju choroby skórne typu egzema, łuszczyca, trądzik, a do tego jest wysuszona lub produkuje za dużo sebum i trzeba go wyregulować. Tego olejku ożywają często mężczyźni na wysuszone pięty, zniszczone ręce czy spierzchnięte od słońca usta. Ten olejek jest popularny u Tuaregów, którzy od wieków bardzo cenili sobie wonności i naturalne oleje. 

 

Skład:  Macadamia Ternifolia Seed Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Ribes Nigrum Seed Oil, Camellia oleifera seed oil, Citrus Grandis Peel Oil, Oleum Amygdalae dulcium, Vitis Vinifera Seed Oil, Collagen.


Pojemność: 100ml


Pochodzenie:  Arabia Saudyjska 


Tylko do użytku zewnętrznego



 

loading